Drama na luksuznom letu: Avion morao da sleti, a razlog je bizaran
Foto: Shutterstock

Drama na luksuznom letu: Avion morao da sleti, a razlog je bizaran

Britanski luksuzni avion je bio primoran da se okrene i sleti ubrzo nakon polijetanja, zbog bizarnog razloga - primijećeno je da nije sve kako treba kada je riječ o prozorima.

Erbas A321 iznajmljen za potrebe luksuznih putničkih aranžmana kojom upravlja kompanija Titan ervejz. Avion je poleteo sa londonskog Stansted aerodroma na međunarodni aerodrom Orlando, sa 11 članova posade i devet putnika, prenio je Independent.

No ubrzo nakon polijetanja, putnici su se žalili. Prijavili su da je u kabini neobično hladno i bučno, šef posade je kasnije buku opisao kao "dovoljno glasnu da vam ošteti sluh".

Visina aviona je premašila 10.000 stopa prije nego što je jedan član posade primijetio labav pritvor na prozoru koji "treperi u protoku vazduha“. Nisu prijavljeni problemi sa pritiskom u kabini. Let je dostigao visinu od 14.503 stopa prije nego što se vratio na aerodrom poslije 36 minuta provedenih u vazduhu.

Inspekcijom je utvrđeno da nedostaju dva prozora, dok je jedan dodatni prozor labav, prenosi B92. 

Kak piše Travel and Leisure, prozori na avionu se sastoje od tri sloja: spoljašnjeg stakla koje drži pritisak, srednjeg stakla sa ventilacijom koje cirkuliše vazduh kako bi se spriječila kondenzacija unutrašnjeg stakla za "grebanje“ kako bi se spriječilo da putnici oštete bilo šta od gore navedenog.

Dva prozora su izgubila ta dva spoljna sloja, zbog oštećenja nehotice prouzrokovanih tokom fotografisanja dan ranije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.