Robot ubio radnika: Pobrkao ga sa kutijama hrane, smrskao mu lice i grudi
Ilustracija

Robot ubio radnika: Pobrkao ga sa kutijama hrane, smrskao mu lice i grudi

Robot u Južnoj Koreji na smrt je zgnječio jednog čovjeka, jer ga je pobrkao sa kutijama hrane čijim je prenosom upravljao, javljaju tamošnji mediji, a prenosi BBC, prenosi N1.rs.

Do incidenta je došlo kada je zaposleni u robotičkoj kompaniji, star oko 40 godina, provjeravao funkcionisanje robota.

Robotska ruka, koja je pobrkala tog čovjeka sa kutijom povrća, zgrabila ga je i stisnula ga uz pokretnu traku, smrskavši mu lice i grudi, izvještava južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Prema navodima Jonhapa, robot je služio za podizanje kutija sa paprikama i njihovo prebacivanje na palete.

Preminuli je provjeravao ispravnost robotovih senzora uoči testiranja te mašine u fabrici za sortiranje paprike, koje je bilo zakazano za 8. novembar, to jest za danas, saopštila je policija, a prenosi Jonhap.

Testiranje je prvobitno bilo zakazano za 6. novembar, ali je odloženo za dva dana zbog problema sa robotovim senzorom.

Radnik je testiranje radio u kasne noćne sate.

U martu ove godine, jedan čovjek iz Južne Koreje zadobio je teške povrede od robota u fabrici automobilskih djelova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.