Sunak o eksploziji u bolnici Al Ahli: Raketa ispaljena iz Gaze ka Izraelu
Riši Sunak

Sunak o eksploziji u bolnici Al Ahli: Raketa ispaljena iz Gaze ka Izraelu

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je danas da je eksploziju u bolnici Al Ahli u Pojasu Gaze najvjerovatnije izazvala raketa ispaljena iz te oblasti.

"Britanska vlada procjenjuje da je eksploziju vjerovatno izazvala raketa, ili dio rakete, koja je lansirana iz Gaze ka Izraelu", rekao je Sunak pred britanskim parlamentom, prenosi BBC.

Dodao je da je pogrešno izvještavanje o tom incidentu imalo negativan efekat u regionu gdje je izbio sukob.

"Moramo da naučimo lekcije i da u budućnosti ne žurimo sa zaključcima", naglasio je britanski premijer.

Nalazi britanskih obavještajnih službi podudaraju se sa zaključcima Sjedinjenih Država, Francuske i Kanade.

Palestinski zvaničnici saopštili su da je 471 osoba ubijena u eksploziji u bolnici Al Ahli prošlog utorka, 17. oktobra, kao i da je uzrok eksplozije vazdušni napad izraelskih snaga.

Sa druge strane, izraelske vlasti su saopštile da je eksploziju izazvala raketa palestinske militantne grupe Islamski džihad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.