Makron: Evropa je uzdrmana napadom islamista u Briselu

Makron: Evropa je uzdrmana napadom islamista u Briselu

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da je Evropa "uzdrmana", govoreći o "islamističkom terorističkom napadu" koji je pogodio Brisel.

"Prije nekoliko minuta Brisel je ponovo pogođen islamističkim terorističkim napadom koji je očito, dok vam se obraćam, odnio živote još najmanje dvoje Evropljana, dva Šveđanina. Naša Evropa je potresena", izjavio je Makron tokom posjete Tirani.

Dvojica švedskih državljana ubijena su sinoć u Briselu iz vatrenog oružja, a osumnjičeni je u bjekstvu. Mediji prenose da je napadač govori arapski i da je kazao da je izvršio napad u ime Boga.

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo između fudbalera Švedske i Belgije u Briselu prekinuta je na kraju prvog poluvremena, zbog ubistva dvojice navijača skandinavske reprezentacije u centru tog grada.

Na snimku, za koji se navodi da je incident, vidi se naoružani muškarac na skuteru, u fluorescentnoj narandžastoj jakni i bijelom šljemu, koji staje na raskrsnici, ispaljuje tri hica, a zatim juri čovjeka koji ulazi u zgradu, sustiže ga i puca u njega.

Jedan belgijski list navodi da je svjedok rekao da je napadač vikao "Alahu akbar" prije nego što je pucao.

Prema pisanju lokalnih medija, belgijske bezbjednosne službe posjeduju video-snimak na kojem je osumnjičeni izjavio da je član Islamske države, međutim autentičnost snimka još uvijek nije potvrđena.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.