Ubica iz Belgije još u bjekstvu, otkrivaju se novi detalji o njemu

Ubica iz Belgije još u bjekstvu, otkrivaju se novi detalji o njemu

Dvije su osobe ubijene, a jedna je ranjena u pucnjavi u Briselu, potvrdio je novinarima portparol belgijskog federalnog tužioca, dodajući da počinitelj još nije uhapšen.

Dvoje ubijenih su švedski navijači. Bili su u dresovima švedske fudbalske reprezentacije koja je sinoć igrala protiv Belgije u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024, no utakmica je na kraju zbog napada prekinuta na poluvremenu.

Ranjen je taksista, i prema jutrošnjim informacijama, on je u teškom stanju u bolnici.

"Idite kućama i ne izlazite dok god se prijetnja ne ukloni", poručio je portparol Erik van Dajs.

Rekao je da nema dokaza da je počinitelj, koji je još u bjekstvu, na bilo koji način povezan sa situacijom u Izraelu i na Bliskom Istoku.

Ubica u Briselu je 45-godišnji Tunižanin koji je podnio zahtjev za azil u Belgiji krajem 2019. Vjerojatno živi u Belgiji od 2016.

Ministar pravosuđa Van Kuikenborn rekao je to na konferenciji za novinare.

Taj se muškarac našao na radaru policijskih službi kada ga je 2016. strana policijska služba klasifikovala kao radikalizovanog i prijavila da želi da ode u zonu sukoba džihada. Ništa konkretno nije učinjeno s tim informacijama jer je takvih izvještaja u to vrijeme bilo 'dosta', otkrio je Van Kuikenborn.

"Osoba je poznata policiji po sumnjivim radnjama, krijumčarenju ljudi, ilegalnom boravku i prijetnje državnoj bezbjednosti", dodao je.

Muškarac je navodno osuđen u Tunisu zbog prekršaja, a ne zbog terorizma, kako su ranije izvijestili razni mediji.

Izvor Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.