Robert Kenedi mlađi nezavisni kandidat za predsjednika SAD-a
Foto: Reuters

Robert Kenedi mlađi nezavisni kandidat za predsjednika SAD-a

Advokat Robert Kenedi Mlađi saopštio je da će se na američkim predsjedničkim izborima kandidovati kao nezavisan kandidat.

Kenedi je do sada bio kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke iz koje je i aktuelni predsjednik Džo Bajden.

“Ovdje sam da najavim nezavisnu kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Država“, rekao je Kenedi na skupu u Filadelfiji.

Dodao je da će kreirati novu “Deklaraciju nezavisnosti za SAD”.

“Proglašavamo nezavisnost od dvije političke stranke i korumpiranih interesa koji dominiraju njima i čitavog namještenog sistema koji su vladine zvaničnike pretvorili u plaćene sluge za njihove korporativne šefove”, rekao je Kenedi, prenosi Gardijan.

Istakao je da proglašava i nezavisnost od korporacija koje su, kako je naveo, otele američku vladu.

“Proglašavamo nezavisnost od Volstrita, velikih farmaceutskih kompanija, vojnih izvođača i njihovih lobista”, poručio je Kenedi.

Njegov otac Robert Kenedi, nekadašnji senator, ubijen je u Kaliforniji 1968. godine, tokom kampanje za predsjedničke izbore te godine. Kenedijev stric, Džon F. Kenedi, bivši predsjednik SAD-a, ubijen je u atentatu u Dalasu 1963. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.