Ruska doktorka otkriva kako da očistimo crijeva od toksina

Ruska doktorka otkriva kako da očistimo crijeva od toksina

Sve bolesti započinju u razvijaju se u crijevima.Ovako je još Hipokrat objašnjavao značaj detoksikacije cijelog organizma, a u savremenim uslovima ova tvrdnja se obistinjuju suočavanjem sa sve većim brojem oboljelih od raka debelog crijeva.

Ruskinja, Viktorija Semjonova već godinama unazad uspješno liječi svojim receptom za radikalnu detoksikaciju, odnosno čišćenje svih toksina iz crijeva, prenose Novosti.

Ukoliko crijeva ne funkcionišu pravilno, pražnjenje nije redovno i često osjećamo bol u predjelu stomaka, to je prvi znak da se u njima nakupljaju otrovi i toksični otpad koje unosimo kroz ishranu, a koji se kasnije reapsorbuje u organizam i time ga truje iznutra. Najčešći uzročnik nakupljanja toksičnog otpada je pržena i masna hrana, brza hrana i nedovoljan unos svježih namirnica, prije svega voća i povrća.

Pržena i brza hrana pune su toksina i aditiva stvaraju opnu u samim crijevima, koja se vremenom skamenjuje sačinjavajući koloniju neprijateljskih bakterija.

Tako organizam ne može apsorbovati većinu hranjivih materija, a to postupno slabi vaš imunitet i čini ga podložnim različitim virusima iz okoline.

Ruska doktorka Viktorija Semjonova savetuje da je detoksikacija crijeva pravi put do zdravlja.

Znakovi koji ukazuju na to da su crijeva preopterećena su konstipacija, grčevi u predjelu stomaka i crijevima, candida, upala bubrega, loš zadah i nerijetko gljivice na stopalima.

Recept za radikalni detoks

Konzumacijom ovog detoks napitka po receptu Ruskinje Viktorije Semjonove možete očistiti crijeva i spriječiti mogući razvoj raka debelog crijeva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene, organske namirnice jer biste u protivnom u tijelo mogli unijeti još više toksina.

Za pripremu detoks napitka potrebno je pripremiti pola kilograma mrkve, pola kilograma svježe cvekle, jednu šaku isjeckane suve kajsije, jedna šaka suvog grožđa i jedna supena kašika meda.

Mrkvu i cveklu isjeckajte na sitne komade pa ih stavite u lonac. Zakuvajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća. Potom dodajte isjeckane sušene kajsije i suvo grožđe. Stavite na vatru pa čim proključa sklonite lonac sa vatre.

Kada se ohladi, dodajte u smjesu 1 supenu kašiku meda. Prebacite na neko hladno mjesto i ostavite da odstoji 12 sati. Nakon isteka tog perioda, procijedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Tri puta dnevno popijte po pola čaše, i to prije obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati zasebno ili ih jednostavno dodati u obrok.

Kako biste što bolje očistili crijeva, primjenjujte ovaj recept mjesec dana. Navedena količina biće dovoljna za 2 dana.

Ljekovitost napitka

Cvekla izvrsno čisti crijeva, jetru i krv zbog čega sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca. Osim vitamina B1, B2, B6 i C, sadrži cijeli spektar minerala, poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, stroncija i broma. Zahvaljujući amino kiselini betainu, cvekla sprečava i nastanak tumorskih ćelija u organizmu.

Mrkva ima snažna antioksidativna svojstva i sadrži beta-karoten, koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Taj vitamin je posebno snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar imuniteta, koji je istovremeno esencijalan za rast ćelija i zdravlje očiju. Ona čisti krv i bubrege, uravnotežuje nivo šećera u krvi i štiti od raka.

Sušeno voće, kakve su suve kajsije i suvo grožđe, eliminiše višak sluzi iz crijeva i stomačnih organa pa time ujedno dopridonosi zdravlju jetre i slezine. Sušene kajsije djeluju poput blagog laksativa i podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Suvo grožđe takođe podstiče probavu i ublažava anemiju i smanjuju rizik od raka.

Med, prirodni zaslađivač, koji se popularno naziva i "tečnim zlatom", često se primjenjuje kao prirodni lijek u narodnoj medicini. Sadrži bjelančevine, vitamine i minerale prijeko potrebne organizmu i ima snažna antibakterijska svojstva. Prirodni med sadrži probiotike koji podstiču aktivnost dobrih bakterija u crijevima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.