Jokić: Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje moralo desiti
Sanja Jokić, Foto: SNP

Jokić: Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje moralo desiti

“Socijalistička narodna partija pokazuje svoj socijalni karakter sa svojim partnerima u 43. Vladi u vremenu jakog inflatornog rasta. Prvenstveno, učešćem i djelovanjem kroz vlast dala je doprinos kao partija socijalne pravde kroz akcije “Stop inflaciji”, a zatim “Stop inflaciji 100+ “ i pokazala brigu za svoje građane, što će i ubuduće raditi. U vremenima koja tek dolaze, moramo se sa osnovnim prioritetom i posebnim akcentom baviti socijalnim temama i konkretnim radom, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda građana, kazala je funkcionerka te partije, Sanja Jokić

“Politika prethodnih decenija nas je vukla u pravcu pojedinačnih interesa i sve težem životnom standardu naših građana, što je proizvelo uzimanje monopolističkog maha u trgovinama, sa posledicom negativnog uticaja na budžet građana i ugrožavanje egzistencije” dodala je ona.

“Adekvatnim paketima mjera za zaštitu domaćinstava i privrede vlada se mora baviti vremenom unaprijed i preduprijediti moguća dodatna poskupljenja.  Konkretno, govorim o mogućem poskupljenju električne energije narednih godinu dana i biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje desilo” naglasila je Jokić.

“Akcija “ Stop inflaciji 100+” koju od danas, pa do kraja godine, sprovodi Vlada Crne Gore, vjerujemo da će usporiti inflaciju i dovesti do smanjenja cijena, ne samo hrane, već i robe široke potrošnje.

Kako je najavljeno iz Vlade proširenje antinflatorne liste u budućem periodu, tom proširenju treba pristupiti na još konkretniji način i sa dodatnom analizom prodaje, te i proširiti je sa proizvodima koji se dominantno trguju u marketima, prvenstveno mislim na one proizvode brendova koje konzumiraju najugroženiji građani, a kojih je nažalost mnogo.

Pozivamo sve lance marketa da se pridruže akciji i učestvuju u rasterećenju porodičnog budžeta svojih redovnih potrošača”, zaključila je Jokić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.