Traže novo vještačenje puške i vozila iz kojeg je ubijen Jovanović
Automobil iz kojeg je pucano na Jovanovića, Foto: RTCG, Arhiva

Komisija za praćenje istraga o napadima na novinare

Traže novo vještačenje puške i vozila iz kojeg je ubijen Jovanović

Komsija za praćenje istraga o napadima na novinare zatražila je od tužilaštva da ponovo vještači predmete koji su korišćeni tokom ubistva Duška Jovanovića, da bi se utvrdilo ima li novih DNK tragova i eventualno novih podataka o počiniocima. Posebno se traži da tužilaštvo ispita tragove na pušci kojom je ubijen Jovanović, a koja se nalazi u depou Višeg suda u koji je nedavno provaljeno. Takođe, i da se opet vještači vozilo iz kojeg je pucano na Jovanovića, a koje se prema nekim informacijama nalazi u policijskom kampu na Zagoriču.

Kako saznaje Portal RTCG, takvi zaključci usvojeni su na sjednici Komisije u ponedjeljak.

Pojedini članovi Komisije bili su iznenađeni informacijom da se ne zna pouzdano gdje se nalazi vozilo iz kojeg je pucano na Jovanovića. Izražena je i bojazan da je mafijaška provala u depo Višeg suda za rezultat imala kompromitaciju dokaza iz postupka o ubistvu Jovanovića.

Da će se tražiti novo vještačenje puške nagovijestio je nedavno premijer Dritan Abazović. 

"Prema mojim informacijama puška nije nestala iz sudskog depoa, ali mi ćemo tražiti da se ponovo vještači", izjavio je Abazović nedavno novinarima.

I ministar zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić rekao je nedavno da će zatražiti provjeru svih informacija, pa i DNK kontrolu u slučaju ubistva Duška Jovanovića.

Puška iz koje je ubijen Jovanović čuva se u depou Višeg suda, a svojevremeno je prema pisanju beogradskog "Blica" istaknuto da je pripadala fondu za specijalne operacije nekadašnje Službe državne bezbjednosti Crne Gore.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine u Podgorici, a do danas se ne zna ko su direktni počinioci, organizatori i nalogodavci.

Na potpuno rasvjetljavanje Jovanovićevog ubistva pozivali su Evropska komisija, Savjet Evrope, OEBS i Međunarodna novinarska udruženja.

Nedavno je u Višem državnom tužilaštvu pokrenuta nova istraga o ubistvu Jovanovića. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.