Od proglašenja ekološke Crne Gore 32. godine: Moramo i možemo da uradimo više
Ilustracija

Skup u Plavu

Od proglašenja ekološke Crne Gore 32. godine: Moramo i možemo da uradimo više

Povodom 32 godine od proglašenja Crne Gore ekološkom državom u Plavu je održan skup na kojem je obilježen i jubilej 15 godina postojanja Agencije za zaštitu životne sredine.

Na današnji dan već 32. put se sumiraju rezultati politika koje treba da budu usaglašene sa ciljevima Deklaracije o ekološkoj Crnoj Gori.

"Dobili smo ove godine neke jako važne bitke i započeli neke nove i nadam se da ćemo za 33. godišnjicu moći da da kažemo da smo i njih zatvorili uspješno", kazao je direktor Agencije Milan Gazdić.

Kako se čulo na skupu dobro planiranje prostora je najvažniji element održivog razvoja.

Govoriti o problemu zaštite životne sredine znači poštovati najnovija dostignuća u oblasti biodiverziteta i to treba da budu postulati politike jedne zemlje. Skup u Plavu trajaće tri dana.

Političari i bivši i sadašnji napravili veliko zlo ekološkoj Crnoj Gori

Povodom 32 godine od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, inicijator te ideje, profesor Dragan Hajduković, ocjenjuje za TVCG da se Crna Gora godinama samo udaljavala od prvobitnog plana - da bude primjer održivo organizovanog društva. Optužuje aktuelne i prethodne političare, s kojima, kaže, Crna Gora nije imala sreće.

Profesor Hajduković ističe da su državu vodili oni političari koji to nijesu znali da rade.

"Ni bivši, ni sadašnji, ne znaju da vode državu. Ovo što su onu uradili od referenduma na ovamo, ne bi mogao da nam uradi običan neprijatelj, potreban je genijalan da napravi toliko zla i štete", smatra Hajduković.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.