U Crnoj Gori opada broj putnika, u Albaniji rast od čak 116 odsto
Ilustracija

Aviosaobraćaj u odnosu na 2019.

U Crnoj Gori opada broj putnika, u Albaniji rast od čak 116 odsto

Premijer Albanije Edi Rama objavio je podatke Međunarodnog savjeta aerodroma prema kojima je broj putnika u Crnoj Gori tokom jula 14,2 odsto manji nego u istom periodu 2019. godine. Albanija, prema tim podacima, ima porast putnika od čak 116 odsto i nalazi se na prvom mjestu na tabeli.

"Fantastična vijest. Julska tabela Međunarodnog savjeta aerodroma pokazuje da kada je riječ o učinku zemlje u putničkom saobraćaju u odnosu na 2019. godinu, Albanija je ponovo na prvom mjestu sa nevjerovatnih 116% povećanja! Hvala svima koji su ovo omogućili. Hajde da nastavite da se penjete ka novim visinama!“, napisao je Rama na platformi "X". 

Prema ovim podacima, u Srbiji je zabilježen povećan broj putnika od 24 odsto, Hrvatskoj 15,7 odsto, Kosovu 41, 5 odsto. 

U Sloveniji je, između ostalih, zabilježen pad od 27,4 odsto, Finskoj 31 odsto, a Njemačkoj 19,2 odsto. 

Podsjetimo, Rajaner je  nedavno odlučio da prekine letove iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća takse.  

Taj niskotarifni prevoznik je dosad letio dva puta sedmično za te destinacije, a od novembra će crnogorskim putnicima ta mogućnost biti uskraćena. Razlog je, kako su nedavno kazali iz ove irske kompanije, povećanje aerodromskih taksi, što podgorički aerodrom čini nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima.

Osim Rajanera, letove iz Podgorice ka Beču i Rimu od oktobra će ukinuti i VizEr.

Ta mađarska kompanija potvrdila je da obustavlja avio-linije iz Podgorice ka Rimu i Beču.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.