Protest penzionera u Bijelom Polju: Traže veće penzije
Foto: RTCG

Protest penzionera u Bijelom Polju: Traže veće penzije

Nezadovoljni penzioneri blokirali su kružni tok na na Ribarevinama u Bijelom Polju. Ističu da je povod protesta neispunjavanje njihovih zahtjeva i navode da će blokada trajati pola sata.

"Briga i nemoćnoj, bolesnoj i lako ranjivoj populaciji izostala je na svim poljima. Povod današnjeg okupljana penzionera jeste da iskažemo nezadovoljstvo na ćutanje državnih institucija na naše zahtjeve koji se odnose na životni standard penzionera i neodostatak sredstava za završetak stanova namijenjenih penzionerima", kazao je Milan Minić, predsjednik Udruženja penzionera u Bijelom Polju.  

Istakao je da "početna sredstva za izgradnju stanova dobili smo od Fonda PIO u iznosu od 170.000 eura i prema projektu i reviziji, kao i prema ugovoru sa najpovoljnijom ponudom za izvođenje radova nedostaje 202.000 eura zbog eneromnpog povećanja cijena".

"Obraćali smo se pismenim putem predsjedniku države, predsjedniku vlade, Miistarstvu finansija, Ministartsvu rada i socijalnog staranja, Fondu PIO i Upravnom odboru Fonda, i ostali smo uskraćeni za bilo kakav konkretan odgovor. Što se tiče saradnje sa Fondom PIO i na loklanom i na državnom novou, možemo slobodno reći da je apsolutno suprotan od saradnje kakva bi trebala da bude", naveo je Minić. 

Istakao je da traže povećanje ponzija srazmjerno rastu plata. 

"Tražimo povećanje penzija srazmjesno rastu plata, tražimo usklađivanje srednjih penzija obzirom da je dosadašnjim povećavanjem penzija došlo da izjednačavanja penzija sa 15 i 40 godina radnog staža što je apsolutno nerealno", kazao je Minić. 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.