Milatović na proslavi Dana opštine Tuzi

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je večeras svečanosti povodom Dana opštine Tuzi.

U obraćanju prisutnima on ih je pozdravio na albanskom jeziku i poručio da opština Tuzi potvrđuje da su manje brojni narodi integralni dio crnogorskog društva, temelj državnosti i graditelji zajedničke budućnosti.

"Kao Predsjednik Crne Gore, izražavam duboko uvažavanje prema vašem kontinuiranom afirmisanju zajedničkog života i njegovanju multikulturalnog nasljeđa na ovom prostoru. Uvjeren sam da razvoj demokratski orijentisanog društva u savremenom kontekstu zahtijeva beskompromisno postojanje građanskog karaktera koji se reflektuje u brižnom odnosu države prema manje brojnim narodima", kazao je Milatović.

On je ocijenio da je dinamika razvoja opštine Tuzi u vrlo kratkom vremenskom razdoblju dokazala zrelost i sposobnost njenih rukovodilaca. 

"Izražavam spremnost da, sa državničke pozicije koju pokrivam, afirmišem proces decentralizacije. Takva nastojanja usklađena su sa evropskom agendom.

Cijenim da desetine kilometara izgrađenog puta, novootvorene fabrike i razvoj malih biznisa u Tuzima potvrđuju tezu da i teritorijalno male opštine, uz viziju i posvećenost rukovodilaca lokalne samouprave mogu postići vrijedne rezultate. Zato je ova opština primjer kako treba raditi na stvaranju ambijenta koji privlači investicije i motiviše lokalno stanovništva da u njoj ostane, radi, obrazuje se i osniva porodicu. Izuzetno me raduje činjenica da su Tuzi izbor regionalnih investitora koji su u proteklih par godina realizovali vrijedne projekte doprinoseći privrednoj dinamici i daljem društvenom razvoju. Sve ovo ukazuje na održivu i prosperitetnu budućnost ove opštine, ali i zavrjeđuje dodatnu podršku institucija i izvršne vlasti kako bismo udruženim naporima osigurali bolji životni standard svih naših građana" saopštio je Milatović.

Dodao je da u svjetlu neizvjesne budućnosti i izazova koji su pred državom, na lokalnom i globalnom planu, solidarnost i jedinstvo predstavljaju ključ uspjeha. 

"Očekujem od vas, građana i građanki Tuzi i Malesije da, u novoj eri političkog razvoja Crne Gore, jačate svijest o zajedništvu, jer svi u Crnoj Gori smo na istom zadatku i dijelimo uspjehe i poteškoće. Odluka da Tuzi povrate status opštine ukinut 1954. ispostavila se ispravnom i opštekorisnom. Stoga svim građankama i građanima Tuzi, danas, pet godina od obnove tog statusa upućujem čestitke povodom Dana opštine" zaključio je predsjednik Milatović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.