Vanja Grbić: Ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, kakva je onda to društvo?
Foto: Instagram Printscreen

Vanja Grbić: Ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, kakva je onda to društvo?

Ako ste u dilemi koji vaspitni metod da izaberete do ovog septembra, kako bi vaše dijete bilo uspješno u školi – pročitajte savjet Vanje Grbića.

Nakon strašne tragedije koja je zadesila Srbiju u jednoj osnovnoj školi, mnogi roditelji su nemoćno kršili ruke preispitujući svoje vaspitne metode.

Pred početak nove školske godine, važno je obratiti pažnju na sve savjete oko vaspitanja na koje možete naići, posebno od stručnih lica, ali savjet Vanje Grbića je nešto što treba da zapamtite dobro.

Proslavljeni odbojkaš i nekadašnji reprezentativac Vladimir Vanja Grbić, tata četvroro djece i trener koji godinama radi sa djecom, istakao je u intervjuu za emsiju “Na novi način” koliko je važno da postoji dobra komunikacija između roditelja i učitelja, kao i da ova dva autoriteta ne smiju međusobno da se ruše.

“Ovaj trougao – gde je dijete na vrhu. Ovdje je roditelj, ovdje je učitelj – to se zove pedagoški trougao. Ova baza dolje je odnos roditelja i učitelja. Nikada jedan autoritet ne smije da dovodi u pitanje drugi. Nikada. Zato što ukoliko se sruši ovo – dijete pada. Nikada nisam dao sebi za pravo da komentarišem trenera loše pred svojom djecom. Nikada. Jer on radi sa mojom djecom. Kako će moja djeca ići na trening kod njega, ukoliko ja kažem nešto loše? Neće mu vjerovati ništa.” – objasnio je Grbić.

U jednom drugom intervjuu Vanja je istakao – “Autoritet učitelja je do te mjere srušen da oni ne mogu da prekore dijete, da podignu glas, niti bilo šta drugo. Koliko je snimaka gdje dijete maltretira profesora.”

Uspešni sportista je izjavio da ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, “kakvo je onda to društvo?”.

Izvor Alo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.