Posteri Vagnera osvanuli u Poljskoj: Ovdje smo, pridruži nam se
Ilustracija

Posteri Vagnera osvanuli u Poljskoj: Ovdje smo, pridruži nam se

Serija postera sa logom ruske privatne plaćeničke grupe Vagner pojavila se na ulicama Krakova, objavili su poljski mediji.

Član gradske uprave Krakova Lukaš Vantuh je to objavio na Fejsbuku.

“Posteri koji pozivaju na priključivanje grupi Vagner pojavili su se u Krakovu. To je način provokacije, a nije se dogodio samo u Krakovu“, rekao je on, kako prenosi Hina.

Plakati na kojima stoji natpis “Ovdje smo. Pridruži nam se“ pozivaju, na engleskom, na priključivanje Vagneru, a QR kod koji stoji uz poziv vodi na stranicu na ruskom jeziku.

Poljski list Gazeta Krakovska prenio je da je Bartlomiej Izdebski, krakovski policajac, izjavio da je policija primila dojavu o dva takva postera.

“Skupljamo izjave, fotografije i istražićemo“, kazao je.

Policija je odvojeno objavila saopštenje, u kojem kaže da su policajci pronašli takve pozive na više lokacija u gradu, nakon što su dobili dojavu o prvom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.