Andrić: Puna podrška mještanima Virpazara, Demokrate pokazale brigu o tome izostankom sa sjednice lokalnog parlamenta
Asim Andrić, Foto: DPS

Andrić: Puna podrška mještanima Virpazara, Demokrate pokazale brigu o tome izostankom sa sjednice lokalnog parlamenta

Potpuno je razumljivo i očekivano da odbornik Leković kasni više od dva mjeseca kada je u pitanju rasprava o rješavanju nagomilanih problema u Virpazaru, a sve to u vidu činjenice da je Skupština opštine Bar na VII sjednici dana 05.06.2023. godine raspravljala o stanju u Virpazaru u okviru Informacije o aktivnostima JP “Nacionalni parkovi“, kazao je danas Asim Andrić, predsjednik Kluba odbornika DPS u SO Bar.

“Međutim, odbornik Leković, tako ni njegove kolege, nijesu prisustvovali pomenutoj sjednici niti uzeli učešće u raspravi iz razloga što im je očigledno bila važnija izborna kampanja od samog rješavanja problema Crmničana. Upravo je tada bilo pravo vrijeme i mjesto da govorimo i pokušamo riješiti ove probleme, ali izgleda je važnije da na ovaj način manipulišu javnošću i politički zloupotrebljavaju realne probleme sa kojima se naši sugrađani susrijeću“, kazao je Andrić.

Poručuje da je Klub odbornika DPS-a iskazao stav u odnosu na to pitanje i jasno ukazao tada prisutnom predstavniku JP “Nacionalni parkovi“ da stanje na tom području nije adekvatno i da je razlog tome apsolutna internost JP “Nacionalni parkovi“ i Vlade Crne Gore u pogledu stvaranja potrebnih preduslova za funkcionisanje određenih djelatnosti.

“To se, prije svega, odnosi na Program privremenih objekata shodno kojem je, zamislite, tek 02. avgusta 2023. godine u jeku turističke sezone, pokrenut postupak davanja saglasnost na javni poziv za postavljanje privremenih objekata, na pitanje parking prostora, kao i neuređenih odnosa sa d.o.o. “Komunalne djelatnosti“ Bar po pitanju odvoženja otpada“, ističe Andrić.

Kako tada kada je to bilo na dnevnom redu Skupštine, tako i danas, kako poručuju daju punu podršku mještanima Virpazara i pozivaju Vladu Crne Gore i preduzeće koje upravlja zonom nacionalnih parkova da hitno pristupi rješavanju nagomilanih problema sa kojima se mještani suočavaju odnosno onih problema koji ih primoravaju na ovakve poteze kakve su blokada saobraćaja.

“Nije niti moralno, niti politički korektno targetirati organe lokalne uprave kada je u pitanju stanje u Virpazaru, već isključivo one koji su jedini nadležni za to područje, a to je JP “Nacionalni parkovi“, resorno ministarstvo i Vlada Crne Gore. Imajte hrabrosti i javno prozovite one za koje i vi dobro znate da su nadležni za rješavanje ovih problema. Zanemarite uskopartijske interese i prozovite sadašnje i bivše rukovodice ovog preduzeća, od kojih su pojedini iz redova možda i vaše političke partije, čiji je rad odnosno nerad bio zasnovan isključivo na međusobnim optužbama.

Dakle, u potpunosti razumijemo reakciju mještana i dajemo punu podršku Crmničanima, te pozivamo Vladu Crne Gore da pristupi hitnom rješavanju problema Crmničana“, zaključio je Andrić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.