Scenario filma o Vikiliksu

Vikiliks: "Evo kako s**nje postaje istorija"

Scenario filma o Vikiliksu "procureo" na - Vikiliksu!

"Vikiliks" je sinoć objavio kompletan scenario ostvarenja "The Fifth Estate", koje govori o aktivnostima šefa ovog sajta Džulijana Asanža. Premijera filma zakazana je za idući mesec.

"Vikiliks" je sinoć objavio kompletan scenario ostvarenja "The Fifth Estate", koje govori o aktivnostima šefa ovog sajta Džulijana Asanža. Premijera filma zakazana je za idući mjesec.

Kada kompanija "Dreamworks" izbaci film o "Vikiliksu" i Džulijanu Asanžu, koji ih ne predstavlja baš u laskavom svijetlu, nekako je očekivano da scenario procuri na internet. 

Međutim, "Vikiliks" ne samo da je objavio kompletan scenario, već i iscrpan komentar od 4.000 riječi u kom se kritikuje svaki dio filma. 

"S obzirom na to da nas 'Dreamworks' nikada nije kontaktirao, ponudili smo im savjete besplatno. Film je loš", navodi se na Tviter profilu grupe. 

U scenariju stoji da je "Vikiliks" objavljivanjem poverljivih dokumenata Stejt departmenta izložio opasnosti 2.000 njegovih doušnika širom svijeta. Pominju se i zanimljivi detalji, poput onog da Asanž navodno farba kosu u bijelo.