Ustavni sud odbio žalbu SDP-a: Steknuti uslovi za konačno proglašenje rezultata parlamentarnih izbora
Ustavni sud

Jednoglasna odluka

Ustavni sud odbio žalbu SDP-a: Steknuti uslovi za konačno proglašenje rezultata parlamentarnih izbora

Ustavni sud danas je jednoglasno kao neosnovanu odbio žalbu kandidata za poslanike Socijaldemokratske partije izjavljene 11. jula protiv rješenja Državne izborne komisije (DIK). Nakon današnje odluke Ustavnog suda stiču se uslovi proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora održanih 11. juna 2023. Time SDP i definitivno ostaje bez parlamentarnog statsua. Za cenzus im je nedostajalo 60 glasova.

Žalbu su podnijeli Bojan Zeković i Ivan Vujović.

“Ustavni sud je jednoglasno u ovom predmetu donio Odluku o odbijanju žalbe Bojana Zekovića i Ivana Vujovića, kandidata za poslanike sa Izborne liste „SDP – ZA NAŠU KUĆU”, izjavljene protiv Rješenja Državne izborne komisije, od 11. jula 2023. godine, kao neosnovane”, kaže se u saopštenju Ustavnog suda.

Navodi se da je odluku donio Ustavni sud u sastavu, predsjednik Budimir Šćepanović i sudije Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić.

DIK je na sjednici održanoj 11. jula odbacio prigovor SDP-a kao neblagovremen.

SDP je ranije uložio prigovor u vezi ponavljanja izbora na jednom biračkom mjestu broj 1 – JU SMŠ “Braća Selić” u Kolašinu, za koje je nosilac liste Pravda za sve Vladimir Leposavić povukao ustavne žalbe.

Leposavić koji je ranije podnio više žalbi na izborni proces saopštio je da ih je sve povukao kako SDP ne bi ušao u crnogorski parlament.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.