Kovačević nakon saslušanja u CB Nikšić: Pozadina priče da se onemogući ZBCG da uđe u vladu
Foto: gov.me

Kovačević nakon saslušanja u CB Nikšić: Pozadina priče da se onemogući ZBCG da uđe u vladu

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saslušan je večeras u nikšićkoj policiji zbog pokazivanja srednjeg prsta u toku intoniranja himne, nakon čega će predmet biti proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu koje treba da procijeni da li u postupanju Kovačevića ima elemenata krivičnog djela.

On je nakon saslušanja govorio pred novinarima, rekavši da tužilaštvo promptno reaguje kada je on u pitanju, a ne reaguje na natpise o Skaj prepiskama.

-Trpimo razne vrste građanskog maltretiranja a mislim da je pozadina priče da se onemogući našoj koaliciji da učestvuje u vladi. Crna Gora je na ispitu, pokazaćemo ovim da li je ona država ili nije- kazao je Kovačević, prenosi RTNK.

Kako kaže, ova situacija pokazuje gdje je stigla Crna Gora u kojoj se građani maltretiraju bez razloga.

-Ovdje nije problem Marko Kovačević, već sam izabran zbog stavova o himni koju je napisao fašista Sekula Drljević. Samo je ogoljeno stanje i pokazano da kriminalci mogu da šetaju slobodno, a da mi, samo zato što se nekom ne sviđa naš položaj tijela, moramo da budemo procesuirani- kazao je.

Kovačević se našao se u centru pažnje i na udaru kritika dijela javnosti, zbog ispruženog srednjeg prsta tokom intoniranja himne.

On je ranije danas kazao da nije mislio ništa loše, te da svaki ozbiljni medij treba da se pozabavi ozbiljnijim temama.

Predsjednik države Jakov Milatović, koji je stajao tik uz Kovačevića, poručuje da su državni simboli Crne Gore neprikosnovena Ustavna kategorija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.