Pejović: Političari da shvate da većina od 41 poslanika u Parlamentu ne znači ništa
Marko Pejović, Foto: Screenshot, RTCG

Pejović: Političari da shvate da većina od 41 poslanika u Parlamentu ne znači ništa

Nova, 44. vlada mora biti što prije sastavljena sa većinom koja može da sprovede reforme nužne na putu ka EU, poručio je u Jutarnjem programu TVCG, programski direktor NVO Uzor Marko Pejović.

“Ja vjerujem da političke partije moraju biti svjesne da je 49 taj broj poslanika koji moraju da imaju u budućoj većini”, kazao je Pejović.

Poručuje da je Crnoj Gori potrebna stabilna vladu, koja će nastaviti reformske procese i put ka EU gdje nema rezultata.

“Moramo što prije sastaviti vladu i formurati većinu koja će nositi te reformske procese. Većina od 41 poslanika ne rješava ništa i ne može da doprinese boljiktu Crne Gore. Svi reformski procesi zahtijevaju dvotrećinsku većinu i najmanje 49 poslanika”, saopštio je Pejović.

On kaže da crnogorska politička scena nije onakva kakva bi trebalo da bude. Teško je, kaže Pejović, očekivati dogovor u interesu građana.

Govoreći o odnosima u koaliciji GP URA i Demokrata, Pejović kaže da je ta predizborna koalicija donijela štetu Demokratama.

“Čini mi se da GP URA ima nekog “keca u rukavu” i da vješto pristupa tome, još od predizborne kampanje i da se ta zloupotreba institucija lako počela koristiti, a praksa DPS-a se nastavila. Sa druge strane Demokrate su bile oprezne i čini mi se da su sami svjesni da su kolateralna šteta te predizborne koalicije i jedni od najvećih gubitnika izbora jer su sa devet mandata došli na sedam, a URA je na četiri mandata. Ako bi oni nastavili u tom procesu da štite GP URA u tom postizbornom ciklusu, oni bi samo dodatno sebi naštetili”, kazao je Pejović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.