Možemo li srušiti i Francusku: Odigramo li kao preksinoć, sve je moguće
Foto:FIBA

Možemo li srušiti i Francusku: Odigramo li kao preksinoć, sve je moguće

Košarkašice Crne Gore sjutra će sa početkom u 18 časova nastupiti u četvrtfinalu Eurobasketa.

Nakon sjajnog izdanja protiv Italije, ekipu Jelene Škerović očekuje duel protiv Francuskinja, možda i favoritkinja broj jedan za osvajanje naslova. Pritom, biće ovo prvi meč naše selekcije u Ljubljani, u kojoj će biti odigrani svi mečevi TOP 8 faze.

O Francuskoj nije nužno trošiti riječi. U pitanju je ekipa koja je do četvrtfinala stigla uz tri pobjede nad Njemačkom, Velikom Britanijom i Slovenijom. Pritom, ostao je utisak kako su Francuskinje u ta tri meča odigrale tek onoliko koliko im je bilo dovoljno za pobjedu.

Teško je, pritom, izdvojiti neku od suparničkih igračica – jednaka opasnost prijetiće nam i od Sare Mišel i od Valerijan Vukosavljević i od Maminjan Ture.

Međutim, odigra li naša reprezentacija kao preksinoć protiv Italije, jasno je da ništa nije isključeno.

Borba za medalju, bez sumnje, bila bi najveći uspjeh u istoriji crnogorske košarke. No, time se ne sada ne treba opterećivati. Ogroman uspjeh već je postignut, a prednost Crne Gore sjutra će biti upravo u tome što u četvrtfinale ulazi rasterećenije, bez imperativa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.