Nimanbegu: Bošnjaci, Muslimani, Albanci i Hrvati mogu imati do 12 mandata ako se koristi član 94 zakona
Genci Nimanbegu

Nimanbegu: Bošnjaci, Muslimani, Albanci i Hrvati mogu imati do 12 mandata ako se koristi član 94 zakona

"Kakav to NGO sektor imamo kao i pravnika koji sa lokoćom i namjerom govore gluposti i truju javnost sa dezinformacijama. Čak i Snežana Jonica, koja je bila Jugoslovenka 2020. godine, kada je ciljala na mandat sa 0,35 odsto, sada kaže da manjine mogu da imaju samo tri mandata. Duboko sam razočaran. Čak i Bošnjaci, Muslimani, Albanci i Hrvati mogu imati do 12 mandata ako se koristi član 94 zakona. Govore na svom slovenskom jeziku i ne znaju relevantnu riječ "određenog". Svaka od četiri nacionalne manjine može dobiti do tri mandata, ovom afirmativnom akcijom", naveo je nosilac liste "Albanska alijansa" Genci Nimanbegu.

On je na taj način komentarisao stav pravnice i bivše poslanice u Skupštini Crne Gore Snežane Jonice koja je kazala da je član 94 Zakona o izboru odbornika i poslanika vrlo jasan i da kaže da izborne liste pripadnika određenih manjinskih naroda ukoliko ne pređu cenzus od tri odsto imaju pravo da učestvuju u raspodjeli tri zagarantovana mandata, a uslov je da imaju manje od tri odnsto, a više od 0,7 odsto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.