Zelenski u posjeti Rimu

Zelenski u posjeti Rimu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetiće danas Rim, gdje će ga dočekati predsjednik Italije Serđo Matarela, potvrdila je italijanska predsjednička palata.

Zelenski će se, kako je potvrđeno njemačkoj novinskoj agenciji DPA, sastati i s italijanskom premijerkom Giorgiom Meloni i papom Franjom.

To je prva posjeta Zelenskog Rimu otkako je Rusija započla invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Meloni, otkako je došla na vlast u jesen prošle godine, snažno podržava Ukrajinu u njenim pokušajima da se odupre ruskoj invaziji, a ranije ove godine posjetila je i Kijev, prenosi Hina.

Papa Franjo više od godinu svakodnevno poziva vjernike da se mole za Ukrajinu i često je apelova na Kijev i Moskvu da pristanu na prekid vatre.

Nije potvrđeno da li će ukrajinski predsjednik sjutra otputovati u Njemačku nakon sastanaka u Rimu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.