Tviter uvodi naplatu po članku u maju

Tviter uvodi naplatu po članku u maju

Tviter bi mogao da ponudi autorima novi način zarade van tipične opcije pretplate.

Prema najavama Maska, Tviter će omogućiti autorima i medijskim kompanijama da korisnicima naplaćuju pristup pojedinačnim člancima koje objavljuju na Tviteru. 

Ta opcija može da bude dostupna već sljedećeg mjeseca. Ipak, korisnici će na kraju platiti veću cijenu po jednom članku nego što bi iznosila cijena pristupa svakom članku da imaju pretplatu. 

Međutim, Mask je rekao da je to za one koji žele da čitaju povremeni sadržaj sa određenog izvora. On je rekao da na taj način svaki članak vjerovatno ne bi koštao koliko mjesečna pretplata.

Ipak u ovom trenutku, detalji o predstojećoj funkciji nisu još uvijek jasni. Mask je samo rekao da će početi da se primjenjuje sljedećeg mjeseca. 

Nije jasno koje vrste naloga i medijskih kuća će moći da ponude naplatu po članku. 

Takođe, Mask nije rekao koliku će proviziju Tviter uzimati. Najava nove usluge došla je u trenutku kada Mask pokušava da privuče podkastere i kreatore. 

Mask pogušava da ih usmjeri da započnu monetizaciju sadržaja kroz uslugu Tviter Subscriptions (nekad poznatu pod imenom Super Follows). 

Takođe, Mask je dao obećanje da Tviter neće uzimati proviziju prvih 12 mjeseci.

Za više informacija moramo još da sačekamo. Kompanija na čijem je čelu sada Mask uvodi sve više i više plaćenih funkcija kako bi se povećao prihod. 

Takođe, opšte je poznato da je Tviter Blue usluga sada dostupna širom svijeta. Platite 8 dolara mjesečno i dobićete plavu kvačicu.

Tviterje takođe ugasio svoj besplatni API kako bi pokrenuo novi za koji bi korisnici morali da plate. 

Određene kompanije bi pristup API-ju kaoštao skoro 50.000 dolara mjesečno, prenosi PC Press.

Zbog toga su neke organizacije i kompanije, kao što je transportna uprava Njujorka, odlučile da prekinu integraciju Tviteru ili da napuste Tviter.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.