Ministra rada Ugande ubio tjelohranitelj

Ministra rada Ugande ubio tjelohranitelj

Čarlsa Engolu, ministra rada Ugande, ubio je rano jutros tjelohranitelj, prenijeli su lokalni mediji iz glavnog grada Kampale.

Kako se navodi, motiv ubistva još nije jasan, ali pretpostavlja se da se radilo o ličnim nesuglasicama.

Engola je bio vojni pukovnik u penziji, ministar u vladi predsjednika Joverija Musevinija. Kako je objavila državna televizija, napadač je prvo pucao u Engolu, pa u sebe.

Javnosti je poznato i da se pucnjava desila u Engolinom domu, u predgrađu Kampale. Spekuliše se da je motiv svađe, pa ubistva, bila nesuglasica oko plate službenika obezbjeđenja.

Ubistva i ranjavanja visokih zvaničnika i članova njihovih porodica prethodnih godina česta su u Ugandi, afričkoj državi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.