Lukašenko: Potrebne su nam garancije da će nas Rusija braniti kao svoju teritoriju
Aleksandar Lukašenko

Lukašenko: Potrebne su nam garancije da će nas Rusija braniti kao svoju teritoriju

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da su Bjelorusiji potrebne garancije da će Rusija braniti tu zemlju ''kao sopstvenu teritoriju'', u slučaju spoljnog napada, javlja Belta.

Lukašenko je to rekao u Minsku, na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom, koji je stigao u Bjelorusiju nakon nedavnih razgovora Lukašenka i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Zapadne zemlje ne ispunjavaju i faktički su pogazile sporazume o garancijama bezbjednosti, koje su date Budimpeštanskim memorandumom u zamjenu za povlačenje nuklearnog oružja“, rekao je Lukašenko.

On je naveo da je to uključivalo i ekonomsku sigurnost.

“Ali kakva ekonomska sigurnost, ako oni uvode sankcije protiv nas, Rusije“, kazao je Lukašenko.

Naveo je da je zato to pitanje pokrenuo u pregovorima sa predsjednikom Rusije i da ga je on apsolutno podržao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.