Kako izbrisati bore bez bacanja gomile novca

Kako izbrisati bore bez bacanja gomile novca

Najvažniji protein odgovoran za našu mladost je kolagen. Njegova količina počinje da se smanjuje sa godinama, a tome doprinosimo i sami: jedemo slatkiše, sunčamo se, malo se krećemo. Ali možete povećati proizvodnju ovog proteina uz pomoć najjednostavnijih proizvoda.

Gdje još ima kolagena

Osim toga, proizvodnju kolagena promoviše vitamin C, koji je bogat bobicama i lisnatim zelenilom; cink - ima ga dosta u sjemenkama bundeve; sumpor - nalazi se u bijelom luku i neophodan je da tijelo sintetiše vezivno tkivo, blagotvorno djeluje na stanje kose i noktiju. I ne odustajte od jagoda, borovnica, malina i kupina – bogate su elaginskom kiselinom, koja štiti kolagen od razgradnje.

Jaja

Sadrže aminokiseline glicin i prolin, koje su uključene u proizvodnju kolagena. Da ne pominjemo činjenicu da su jaja po svojoj nutritivnoj vrijednosti gotovo idealan proizvod.

Pileća supa

Gvinet Paltro nije toliko pogrešna kada hvali bujon od kostiju, osnovu njene ishrane. Čorba pripremljena na krilima, leđima, šapama sadrži kolagen i hijaluronsku kiselinu, kao i korisne elemente u tragovima - zgušnjavaju kožu.

Riba

Morski kolagen je jedan od najkorisnijih. Koncentrisan je u kostima, koži i krljuštima, pa će biti korisnaa čorba od cijele ribe.

Izvor:Nezavisne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.