Uhapšeni bivši službenici suda i policije
Iilustracija

Uhapšeni bivši službenici suda i policije

Budvanska policija je, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, uhapsila bivšeg službenika Osnovnog suda Kotor, bivšeg službenika MUP-a i još jednu osobu zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"B.B. (47) iz Budve, koji je bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, se tereti za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se K.M. (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i J.M. (54) iz Budve, terete za krivična djela falsifikovanje službene isprave", ističu iz policije.

U okviru ovog predmeta danas su, kako kažu, u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije, izvršeni pretresi na dvije lokacije, kojom prilikom je od J.M. oduzeta puška marke „Benelli“ sa 58 komada municije.

"Sumnja se da je K.M. kao službenik suda licu J.M. izdao potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak, iako se u to vrijeme protiv njega vodio krivični postupak zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", stoji u saopštenju Uprave policije.

Kako su kazali iz policije, bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova B.B. je potom, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti po prijemu zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja od strane J.M., suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B fizičkom licu, izdao odobrenje za nabavku vatrenog oružja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.