Budimo na onom nivou odgovornosti na kojem smo bili na referendumu, i radovaćemo se u nedjelju veče
Foto:Milo Đukanović, DPS

Za skorije članstvo CG u EU napraviti pravi izbor 2. aprila

Budimo na onom nivou odgovornosti na kojem smo bili na referendumu, i radovaćemo se u nedjelju veče

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da Crna Gora može biti članica EU tokom njegovog sljedećeg predsjedničkog mandata. Da bi do toga došlo, kako je kazao, potrebno je napraviti dobar izbor na predsjedničkim izborima 2. aprila, i tim vjetrom u jedra napraviti logičan izbor 11. juna.

Đukanović je to kazao u Ulcinju gdje je prisustvovao iftaru povodom svetog mjeseca Ramazana. On je iskoristio priliku da prisutnima ali i svim drugim pripadnicima islamske vjeroispovijesti širom Crne Gore poželi napredak i sve najbolje u životu.

Đukanović se kratko osvrnuo i na predstojeće predsjedničke izbore kao i aktuelnu situciju u kojoj se država nalazi.

"Napravili smo do 30. avgusta 2020. svi zajedno jako puno. Popločali smo temelj građanske i evropske Crne Gore. Učvrstili smo multietnički, multivjerski i multikulturni sklad Crne Gore. I nažalost sad su sve te vrijednosti opet na probi. Ljepše bi bilo da nijesu. Ljepše bilo da na izborima, i predsjedničkim i parlamentarnim odlučujemo o tome koliki će biti porezi, kakvi će biti uslovi za biznis, itd. Nažalost, zahvaljujući jednoj konfuziji u kojoj živi region kojem mi pripadamo, opet se odlučuje da li ćemo putem ka Evropi ili ćemo vanevropskim stranputicama nastaviti da lutamo balkanskim bespućima", kazao je Đukanović.

On je konstatovao da je jako dobro što je u prethodnom periodu odabrana čista vizija – Crna Gora na evropskom putu, Crna Gora kao dio EU i NATO.

"Veliki dio te vizije smo ostvarili, ostao je završni korak. Taj završni korak možemo da ostvarimo u mom sljedećem predsjedničkom mandatu. Apsolutno sam siguran da će u tom periodu Crna Gora postati članica Evropske unije. Da bi do toga došlo potrebno je da napravimo dobar izbor 2. aprila i da sa tim vjetrom u jedra, napravimo logičan izbor 11. juna", kazao je predsjednički kandidat DPS-a.

On je rekao da je potrebno da svako od nas odgovorno obavi svoj dio posla, onako kako smo ga obavljali kada je trebalo, na referendumu, kao i na nekim prethodnim izborima.

"Ako tako budemo radili nema razloga za zebnju kakav će biti ishod 2. aprila. Budimo na onom nivou odgovornosti na kojem smo bili i ja sam siguran da ćemo imati razloga da se radujemo u nedjelju veče", zaključio je predsjednik Milo Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.