Abazović sa predstavnicima velikih američkih kompanija: Crna Gora otvorena za vaše investicije
Foto: Vlada CG

Abazović sa predstavnicima velikih američkih kompanija: Crna Gora otvorena za vaše investicije

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se u Vašingtonu sa Američkom centralno-evropskom biznis asocijacijom (ACEBA) koja okuplja američke kompanije sa većinskim američkim kapitalom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Američko centralno-evropske biznis asocijacije, kao i predstavnici američkih kompanija, poput UGT Renewables, Palo Alto Networks, Bechtel i Oshkosh Defence.

“Razgovarali o boljoj privrednoj saradnji između američkih kompanija i države Crne Gore. Tokom sastanka Abazović je predstavio pogodnosti za ulaganje u Crnu Goru, navodeći da je u naša država otvorena za strane investitore o čemu najbolje svjedoči prošlogodišnji rekord u direktnim stranim investicijama, koje su prvi put prešle milijardu eura”, saopšteno je iz Vlade.

U tom kontekstu, Abazović je naglasio da Vlada stoji na raspolaganju u cilju dodatnog unapređenja odnosa.

On je upoznao predstavnike američkih kompanija sa pogodnostima za ulaganje u turizmu, kao i energetskom sektoru i infrastrukturi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.