Đukanović: Želimo Crnu Goru u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci
Foto: Demokratska partija socijalista

Predsjednik CG čestitao 8. mart

Đukanović: Želimo Crnu Goru u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci

Želimo Crnu Goru u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci, biti jednako plaćene za svoj rad kao i muškarci, biti zaštićene od nasilja i imati siguran pristup pravdi. Crnu Goru u kojoj će djevojčice biti jednako željene i voljene, rekao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Puno je posla pred nama, istakao je predsjednik države. Jednaka prava i rodna ravnopravnost su, smatra Đukanović, još uvijek daleko.

“Na nama je da učinimo sve, zajedno i individualno, da kao država, društvo i pojedinci, taj dan dočekamo što prije. Da damo primat rodno odgovornim politikama i osiguramo suštinsku emancipaciju žena i ženskih prava. Time ćemo povratiti poštovanje prema tradiciji crnogorskog društva u kojem je žena imala posebnu snagu i vrijednost, dug prema antifašističkoj borbi žena i izvojevanom pravu glasa, i ispuniti obećanje prema sadašnjim i budućim generacijama žena i djevojčica da žive u slobodnoj i građanskoj Crnoj Gori u kojoj su prava jednaka za sve.”, poručio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.