Milatović: Svakome ko želi da ima državljanstvo bilo koje druge države to treba dozvoliti
Jakov Milatović

Milatović: Svakome ko želi da ima državljanstvo bilo koje druge države to treba dozvoliti

Kandidat Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Goire Jakov Milatović kazao je da u poređenju sa drugim kandidatima ima pozamašno akademsko i profesionalno iskustvo iza sebe.

"Imam 15-ak godina radnog iskustva u prestižnim međunarodnim kompanijama. Bio sam student generacije, sa prosječnom ocjenom 10, kao stipendista sam boravio u insotranstvu, magistrirao sam na Oksfordu, a i u prvoj demokratskoj Vladi Crne Gore svojim radom i postignućima povjerenje opravdao. Poznajem državnu upravu i negdje samouvjereno ulazim u kampanju“, kazao je Milatović za Prvu TV.

Naglašava da je Crnoj Gori potreban čovjek kao on i koji će kroz karakterne crte koju je pokazao, a koje se tiče spuštanja lopte, razumjeti i političke pozicije drugih subjekata. Nada se da će doprinijeti koheziji u Crnoj Gori.

„Nakon što sam prestao da budem ministar, Milojko Spajić i ja smo krenuli u političke vode formiranje Pokreta Evropa sad kako bi nastavili sa reformama i napravili snažnu političku platformu koja bi sa tim reformama i nastavila. Kao jedan od dva lidera tog pokreta sam stao na čelo liste za podgoričke izbore, što su bili prvi izbori za nas, a tim činom sam doprinio da DPS u Podgorici padne. Moje misli sam zaista usmjerio u tom pravcu, međutim, nesrećni splet događaja u proteklih mjesec dana su me dovele u situaciju da preuzmem odgovornost za predsjedničku trku“, pojasnio je Milatović, prenosi Borba.

Dodao je da je Spajić na pravdi Boga diskvalifikovan a da su se nakon toga građani samoorganizovali.

"To me je navelo da preuzmem odgovornost. Sva relevantna istraživanja pokazuju da samo kandidat PES-a ima snage da pobijedi Mila Đukanovića. Iz tog cilja sam i prihvatio ovu odgovornost i skrenuo misli sa Podgorice. Ovo je jedna presudnija borba koja je važna za naredne demokratske procese u Crnoj Gori“, kazao je Milatović.

Upravljanje Podgoricom, znajući da se Đukanović kandiduje za predsjednika, bi bila pirova pobjeda, tvrdi Milatović i dodaje da on može pobijediti Đukanovića u drugom krugu.

"Predvodio sam koaliciju prošle godine i dao doprinos pobjedi nad DPS-om. Na taj način je i PES politički etabliran, i na to sam ponosan. Iz te pobjede ću sigurno ući i u predsjedničku pobjedu. Pokazao sam i dozu političke kulture kada sam to veče pozvao i URU da bude dio nove gradske uprave uvažavajući sve što je radio Luka Rakčević. Napravili smo dobru koheziju, tu mislim i na Jelenu Borovinić Bojović i na Danila Šaranovića. Podgorica je u dobrim rukama, a ja kao predsjednik Crne Gore ću apsolutno dati doprinos daljem razvoju grada i kroz taj način“, kazao je Milatović. 

Rekao je da ima jedino crnogorsko državljanstvo. 

"I nijesam imao bilo koje drugo, niti sam ga tražio. Ono što je moja politička pozicija i što smatram da bi trebala da bude pozicija Evrope sad a za šta postoji i velika podrška građana, mislim da politiku dvojnog državljanstva treba relaksirati. PES će u tom smislu imati saveznika možda i u BS-u i DF-u, albanskim partijama, možda i DPS-a. Moja pozicija je ta da svakome ko želi da ima državljanstvo bilo koje druge države, da to treba dozvoliti“, podvukao je Milatović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.