Gorčević: Pozdravljamo izglasavanje sudija Ustavnog suda, ali je neizglasavanje četvrtog propust
Maida Gorčević

Gorčević: Pozdravljamo izglasavanje sudija Ustavnog suda, ali je neizglasavanje četvrtog propust

Pozdravljamo odgovornost poslanika Skupštine Crne Gore iskazanu prilikom izglasavanja troje sudija Ustavnog suda, čime se odblokirao rad te institucije, saopštila je danas Maida Gorčević članica Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

"Raduje nas i činjenica da su se napokon stekli uslovi za priznavanje izbornog rezultata u Podgorici i Pljevljima i sprovođenje volje građana u djelo, kao i za nesmetano održavanje predsjedničkih izbora. Takođe, ispunili su se i uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, a koje su politički subjekti pominjali kao conditio sine qua non tokom prethodnog perioda", kazala je Gorčević.

S druge strane,poručuje da iako joj je drago što smo dobili funkcionalan sud, izrazila je žal što smo ponovo dobili partijski obojenu institucija.

"Prateći kompletan proces intervjuisanja i izbora sudija Ustavnog suda, svjedočimo činjenici da je koalicija DF-a i DPS-a, osim DIK-a, partijski zarobila još jednu instituciju i to onu koja treba svakom građaninu da garantuje jednaka prava. S druge strane, smatramo da je danas poslata loša poruka neizglasavanjem četvrtog sudije, iz reda manje brojnih naroda, te apelujemo na poslanike da, čim se za to steknu proceduralni uslovi, taj propust i isprave", zaključuje se u saopštenju Gorčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.