Evropa sad!: Pozivamo Vladu da zaštiti interese zaposlenih u Crnogorskom Telekomu

Evropa sad!: Pozivamo Vladu da zaštiti interese zaposlenih u Crnogorskom Telekomu

Izražavamo žaljenje da i pored višemjesečnog štrajka zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i niza poziva ka Vladi da pomogne zaposlenima u zaštiti njihovih radničkih prava, Vlada ignoriše pozive i dozvoljava da neka kompanija, ma koja to bila, bude jača i od države i od zakona, kazali su u saopštenju Pokret Evropa sad!.

Poštovanje i produženje kolektivnog ugovora iz kog zaposleni crpe svoja prava predstavlja neophodan uslov koji se traži od poslodavaca, pogotovu privatizovanih državnih kompanija od strateškog značaja, a Crnogorski Telekom to jeste.

Pokret Evropa sad! uvijek je podržavao crnogorske radnike i nastaviće to da čini.

Apelujemo na državne organe – resorna ministarstva i inspekcije, da bez odlaganja preduzmu sve neophodne korake u cilju poštovanja zakona i prava radnika, završava saopštenje Pokret Evropa sad!.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.