Euromost: Nećemo dozvoliti da se veliki otpad od stare srušene škole nelegalno odloži blizu rijeke Lim

Euromost: Nećemo dozvoliti da se veliki otpad od stare srušene škole nelegalno odloži blizu rijeke Lim

Velika otpad srušene stare Osnovne škole "Dušan Korać" je trebala da završi na mjestima blizu rijeke Lim, kao i privatnim parcelama, iako za takvo odlaganje otpada na tim lokacijama nije postojao nikakav eloborat, niti potrebna zakonska dozvola, koju bi investitor morao da obezbijedi, poručili su iz NVO “Euromost”.

Povodom toga NVO,,Euromost" je, kako su saopštili, juče odmah zatražila od bjelopoljske komunalne policije, kao i drugih nadležnih inspekcija da spriječe nelegalno odlaganje otpada, dok su danas obavijestili Ministarstvo kapitalnih investicija, da neće dozvoliti nelegalno odlaganje otpada, ako za to nijesu obezbijedili propisnu lokaciju, zajedno sa potrebnom dozvolom, naveli su iz ove organizacije.

Incpekcije su, kako navode iz te organizacije, odmah izašle na terenu i kako smo od istih dobili informacije, stopirani su radovi dok se ne obezbijede lokacije i sve potrebne dozvole za te lokacije.

Organizacija je takođe kontaktirala i podizvođača koji je trebao da odradi cijeli posao i koji je potvrdio da su te aktivnosti uklanjanja otpada stopirane, jer još izvođač radova nije obezbijedio elaborat i dozvolu za takve radove i da im je prenijeto od strane izvođa radova, da rade na tome.

"Svako nekontrolisano odlaganje šuta, otpada i građevinskog materijala stvara dodatne probleme i rijekama i tokom poplava i mora se ubuduće voditi računa o ovakvim problemima", saopštili  su iz Euromosta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.