Zbog odrona na auto putu zabranjen saobraćaj za autobuse i teretni saobraćaj preko 3,5t

Zbog odrona na auto putu zabranjen saobraćaj za autobuse i teretni saobraćaj preko 3,5t

Iz AMSCG apeluju na vozače da budu oprezni, jer se na putevima u Crnoj Gori saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost.

Na magistralnom putu Plužine –Šćepan Polje zbog snijega obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć saobraćaj je u prekidu za  sve kategorije vozila zbog sniježnih nanosa.

Na magistralnom putu Rožaje –Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.Putnički saobraćaj se preusmjerava na lokalni put.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo na auto putu je zabranjen saobraćaj za autobuse i teretni saobraćaj preko 3,5t. Ove kategorije vozila se upućuju na magistralni put Podgorica-Kolašin preko Platija.

Na magistralnim putevimu  i Nikšić-Šavniki zbog sniježnih padavina nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Zbog odrona u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Djurdjevica Tara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.


Da zimsko održavanje auto-puta teče po planu, potvrđuje i cijelom dužinom očišćena dionica, a za to su svakako zaslužni radnici Monteputa koji danonoćno, upravljajući snjegočistačima, vode računa o svakom metru.

 

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.
Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.