Adžić u Bijelom Polju: Vlada će pomoći opštinama i građanima koji su pretrpjeli štetu

Adžić u Bijelom Polju: Vlada će pomoći opštinama i građanima koji su pretrpjeli štetu

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić posjetio je danas zajedno sa v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodragom Bešovićem Bijelo Polje, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine i održao radni sastanak sa Opštinskim timom za zaštitu i spašavanje.

Na sastanku je analizirana trenutna situacija u Bijelom Polju, kao i reakcija službi u cilju sprečavanja posledica od poplava.

Adžić je, kako je saopštio BP biro, iskazao zadovoljstvo za brze reakcije nadležnih službi u Bijelom Polju i pohvalio rad Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koji je primjer za sve u Crnoj Gori kako treba da štab funkcioniše u ovakvim situacijama.

On je kazao da je danas situacija mnogo povoljnija nego prethodnih dana, poručio je ministar i istakao da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

“Negdje smo vidjeli koje su to kritične tačke i iskazali spremnost da u danima pred nama kada vodostaj se spusti i kada budemo imali povoljniju situaciju da procijenimo štetu koja je nastala. Tu smo da poslije ovakve situacije i negdje se stavimo na raspolaganje svim svojim kapacitetima kao Vlada Crne Gore opštinama i građanima koji su pretrpjeli štetu prethodnih dana” – kazao je ministar Filip Adžić.

Predsjednik Petar Smolović je upoznao ministra i njegove saradnike sa načinom rada Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kao i problemima sa kojima su se opštinske službe suočavale na terenu.

“Razmijenili smo informacije i dogovorili kako da u narednom periodu djelujemo. Ono što očekujemo od Vlade Crne Gore u narednom periodu da nam pomogne u saniranju šteta na putnoj infrastrukturi kao i od državne Komisije za elementarne nepogode da nadoknadi građanima štetu. Ono što je najvažnije da nije bilo životno ugroženih ni ljudskih žrtava i kada prođe sve ovo pokušaćemo da zajedno rješavamo probleme nastale usljed nevremena prethodnih dana” – istakao je Smolović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.