Podgoričanin pred sudom: Ubio zbog duga od milion eura
Ilustracija

Podgoričanin pred sudom: Ubio zbog duga od milion eura

Više državno tužilaštvo potvrdilo je optužniu protiv Gorana Aleksića koji se tereti da je, 25. decembra 2021 godine, oko 17,55 časova, u bašti ugostiteljskog objekta “S.“, u ulici B. i J. u Podgorici, iz koristoljublja lišio života L. D. (Dejan Lakušić ).

“G.A. je lišio života L.D. zbog ranijeg novčanog duga u iznosu od preko million eura koji je imao prema oštećenom i koji dug nije vratio. Kako bi izbjegao vraćanje istog, na način što je prišao oštećenom koji je sjedio u bašti navedenog objekta i u istog iz neposredne blizine ispalio osam projektila iz pištolja marke „Crvena Zastava M57“, kalibra 7,62 mm, sa kojeg je mehanički uklonjen fabrički broj. Pištolj je neovlašćeno nabavio i nosio na javnom mjestu bez izdate odgovarajuće isprave o oružju, suprotno članu 5 stav 2 u vezi čl.33 st. 1 Zakona o oružju“, navodi su optužnice.

Tom prilikom nanio je oštećenom više povreda u predjelu vitalnih organa, od kojih povreda je neposredno nakon toga kod oštećenog L. D. nastupila smrt-

“Čime je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 4 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore“, navodi su optužnice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.