Stoltenberg: Očekujem slanje teškog naoružanja Ukrajini
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Očekujem slanje teškog naoružanja Ukrajini

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Ukrajina u bliskoj budućnosti može očekivati nove pošiljke teškog naoružanja od zapadnih saveznika.

"Nedavna obećanja o snabdijevanju teškim naoružanjem su važna, i ja očekujem više u bliskoj budućnosti, kazao je Stoltenberg njemačkom listu Handelsblatt", prenosi Al džazira Balkans.

On je govorio uoči sastanka zapadnih zemalja koje daju pomoć Ukrajini, koji bi trebalo da bude održan 20. januara u američkoj bazi Ramstein u Njemačkoj.

"Nalazimo se u odlučujućoj fazi rata. Važno je da snabdijemo Ukrajinu oružjem koje joj je potrebno kako bi pobijedila", naveo je Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, ruski predsjednik Vladimir Putin pogriješio je napadom na Ukrajinu.

"Precijenio je snagu svojih oružanih snaga. Vidimo njihove pogrešne korake, nedostatak morala, probleme sa zapovijedanjem, njihovu lošu opremu", rekao je Stoltenberg.

On je dodao da su Rusi pokazali da su spremni podnijeti teške gubitke kako bi postigli cilj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.