Strujuć-Harbić:

Strujuć-Harbić: "Oslobodiočeva" ideologija u Nikšiću poražena je baš kao što će biti poražena opet

Poslanica Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić-Harbić promkomentarisala je snimak predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, koji je pravoslavnu Novu godinu dočekao sa podignuta tri prsta, pjevajući stihove pjesme “Od glave Zete do grada Spuža”, koja poziva na ubijanje Turaka i veliča srpstvo, a u kojoj dio teksta glasi "Leleču Turci, kukaju bule...".

"Ne iznenađuju me, odavno, fašistički nastupi "oslobodilaca" Crne Gore - posebno ovog nikšićkog, jer, da ne zaboravimo, na krilima ovakvih "oslobodilačkih" pjesama Crna Gora je "oslobođena" od građanskog, evropskog i civilizovanog političkog narativa i državnog kursa. Da je nikšićkom "oslobodiocu" do oslobođenja sjetio bi se makar jednom u svojoj karijeri onog oslobođenja od 18. septembra 1944. kada je Nikšić oslobođen od njemačkih, italijanskih i domaćih, četničkih fašista", napisala je Strujić-Harbić na Tviteru.

Kako je istakla, fašizmu u Crnoj Gori nema mjesta.

"Biće da je 18. septembra 1944. "oslobodiočeva" ideologija u Nikšiću poražena baš kao što će biti poražena opet, i u Nikšiću i u cijeloj Crnoj Gori, jer fašizmu u Crnoj Gori nema mjesta. Borba za antifašističku Crnu Goru se nastavlja ali je pobjeda sigurna", poručila je poslanica Bošnjačke stranke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.