ODT Podgorica još utvrđuje da li će Kneževići odgovarati

ODT Podgorica još utvrđuje da li će Kneževići odgovarati

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici više od mjesec nakon incidenta na podgoričkom aerodromu, kada je Dušan Knežević, član obezbjeđenja jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, fizički nasrnuo na Cetinjanina Ivana Gardaševića i njegovog oca, još utvrđuje da li će i protiv njih dvojice biti pokrenut postupak.

Iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva su, odgovarajući na pitanje da li je ODT utvrdilo  odgovornost učesnika incidenta, koji se odigrao početkom decembra, kazali da je izviđaj u toku, te da će se oglasiti saopštenjem kad ovaj proces bude okončan.

Ivan Gardašević pritvoren je 7. decembra prošle godine popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon što je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević policiji prijavio da ga je ovaj mladić verbalno napao na platou ispred aerodromske zgrade u Golubovcima.

Tužilac Haris Šabotić je tada odredio pritvor Gardaševiću do 72 sata, koji mu je ubrzo ukinut (sat i po poslije ponoći), nakon što je sudija za istragu Rade Ćetković, na osnovu odgledanog snimka sa nadzornih kamera, donio rješenje da se Cetinjanin u daljem postupku brani sa slobode.

Na snimku, koji je portal Pobjede objavio 8. decembra 2022. godine, jasno se vidi da su Gardaševići i još jedan mladić izašli iz vozila i zaputili se ka aerodromskoj zgradi, da tada iz drugog automobila izlaze Kneževići, kreću ka njima i Dušan Knežević koji prvo udara sedamdeset četvorogodišnjeg Novaka Gardaševića, koji je sve vrijeme, nešto duže od minuta koliko je trajao incident, pokušavao da smiri situaciju.

U napadu je povrijeđen Ivan Gardašević, a sudeći prema medicinskoj dokumentaciji, povredu je zadobio od udara nekim predmetom, najvjerovatnije, metalnim boksom. Njegov otac, iako ga je Dušan Knežević udario više puta, nije želio da ide kod ljekara.

Pobjedi je tada iz Uprave policije rečeno da je tužilac Haris Šabotić, koji je postupao u slučaju incidenta na aerodromu u Golubovcima, nakon što je okrivio Cetinjanina Ivana Gardaševića za ugrožavanje sigurnosti poslanika Milana Kneževića, naložio policiji da utvrdi da li u postupanju ostalih aktera, možda, ima elemenata prekršajne odgovornosti.

- To je tužilac naložio iste večeri. Ocijenio je da u postupanju ostalih aktera incidenta, mimo Gardaševića, nema elemenata za krivično gonjenje i dao instrukciju da pregledom snimka policija utvrdi da li su počinili, eventualno, neki prekršaj – kazao je naš izvor početkom decembra iz Uprave policije.

Sudeći prema današnjem odgovoru Pobjedi iz Osnovnog tužilaštva, ipak je odlučeno da se istraži i potencijalna krivična odgovornost dvojice Kneževića.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.