URA: Nazaposlenost nikad manja, impresivan rezultat rada aktuelne Vlade
Građanski pokret URA

URA: Nazaposlenost nikad manja, impresivan rezultat rada aktuelne Vlade

Impresivni rezultati koji stižu kao bilans pred kraj godine u pogledu zaposlenosti crnogorskih građana sami za sebe govore o uspješnosti ekonomske politike Vlade Dritana Abazovića, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Dodaju da je u trećem kvartalu 2022. godine po statistici Monstata stopa nezaposlenosti crnogorskih građana je najmanja otkada se vrši evidencija i iznosi 13%.

"Ono što je takođe važno napomenuti jeste da je u dosadašnjem toku ove Vlade kreirano novih 10.000 radnih mjesta, pa je sa 53.409 nezaposlenih (kada je Vlada formirana) danas broj smanjen na 44.923, odnosno sa 217.520 zaposlenih, danas broj uvećan na 226.341", kazali su iz URE.

Uz očuvanje standrada u maksimalno mogućoj mjeri, u kontekstu globalne krize i galopirajuće inflacije, poručuju da je prosječna zarada bilježi konsatantan rast.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bez brižljivog odnosa prema javnim finansijama i poštenog odnosa prema državnom novcu. URA je pokazala da kada na najvišim državnim funkcijama ima svoje kadrove oni bilježe samo impresivne rezultate koje u krajnjem znače bolji život svih građana", zaključili su iz GP URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.