Crnogorskim Bošnjacima u dijaspori nezakonito oduzimaju  državljanstva, prave ih beskućnicima i na taj način urušavaju državnost CG
ilustracija

Šeganje nosećih stubova Crne Gore

Crnogorskim Bošnjacima u dijaspori nezakonito oduzimaju državljanstva, prave ih beskućnicima i na taj način urušavaju državnost CG

Skandalozno: Bošnjacima i Muslimanima iz dijaspore, koji su rođeni u Crnoj Gori nezakonito se oduzimaju crnogorska državljanstva. Na kriminalan i nezakonit način se umanjuje broj Bošnjaka i Muslimana u Crnoj Gori, na skandalozan i genocidan način se mijenja demografska slika crnogorskog stanovništva što bi trebalo da utiče na sljedeće izbore u Crnoj Gori, a i na nastavak zločinačke namjera i politike 90-ih progona crnogorskih Muslimana i Bošnjaka sa svojih vjekovnih ognjišta.

Protivzakonito se brišu iz evidencije državljana Bošnjaci- Muslimani sa sjevera Crne Gore u mješovitim opštinama u kojima čine procentualno polovinu ili značajan broj stanovnika. Zanemaruje se činjenica koliko naša dijaspora ulaže u infrastrukturu i porodični biznis i tako doprinosi ekonomskom razvoju i boljem životu građana u ovim nerazvijenim opštinama.

Crnogorski Muslimani i Bošnjaci su obavijestili podpresjednika vlade Crne Gore Ervina Ibrahimovića prilikom njegove posjete Sjedinjenim Američkim Državama  i Evropskim zemljama o diskriminaciji i progonu, te nezakonitom oduzimanju crnogorskog državljanstva, njima i njihovoj djeci koja su rođena u Crnoj Gori, dok se u isto vrijeme  na razne nezakonite, diskutabilne i manipulativne načine daju državljanstva Crne Gore onima koji nisu rođeni u Crnoj Gori i koji su politički protiv suverene Crne Gore, protiv članstva Crne Gore  u NATO.

Policijske patrole u kojima nema Bošnjaka prave lažna obavještenja na štetu Bošnjaka

Zabrinjavajuće je i to što se smišljeno svelo da upravo policija koja je na sjeveru države u pojedinim opštinama etnički očišćena od Bošnjaka i Muslimana, pa nema ko da ih zastupa, na terenu zlonamjerno konstatuje da Bošnjak-Musliman ne živi u svojoj kući koju je sagradio od novca zarađenog u inostranstvu, jer nije mogao da nađe posao u svojoj domovini u većini slučajeva zbog nacionalne pripadnosti i tako bude brisan iz knjige državljana, a uporedo i iz biračkog spiska, dok recimo takav tretman nemaju naši sugrađani Srpske nacionalnosti koji su nastanjeni van granica Crne Gore.

Takođe se koristi dobro uigrana ekstremistička metoda na graničnim prelazima, kada recimo Crnogorski Musliman-Bošnjak pređe granični prelaz sa stranim dokumentom, automatski se briše iz crnogorskog državljanstva i glasačkog spiska, dok ta procedura ne važi po istom principu za crnogorske Srbe koji su nastanjeni u Srbiji ili Evropi.

Kao ni za one koji imaju dvojna državljanstva Crne Gore i Srbije.

Nezakonito oduzimanje državljanstava crnogorskim Muslimanima u dijaspori je smišljena strategija i  nastavak urušavanja crnogorske državnosti, ali u isto vrijeme se tiho puzeći iza očiju javnosti i medija masovno upisuju u crnogorske državljane stanovnici iz Srbije, Bosanskog entiteta Republika Srpska, čime se mijenja demografska i etnička slika Crne Gore.

Ovakav način će imati trajne posljedice po budućnost Crne Gore kao suverene države i NATO članice.

Takođe dolazi do šeganja jednog od nosećih stubova suverene Crne Gore.

Dok zamajavaju  suverenističke  političare i   bacaju im dimne zavjese i prašinu u oči  sa  temama poput  izbor sudija Ustavnog  suda, zakonima o presjedniku, iza očiju javnosti se sprovode kriminalni i zločinački planovi. Na ovaj način se umanjuje broj onih koji su svojim glasovima tas na vagi i koji održavaju Crnu Goru suverenom i NATO članicom, a da se taj broj popuni nezakonito stranim državljanima koji nijesu rođeni u Crnoj Gori i čiji planovi su samo nestanak suverene Crne Gore!

Dijaspora je za 28. decembar 2022. godine zakazala protest ispred Skupštine Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.