Šavnik: Glasanje opet prekinuto, biće nastavljeno sljedeće nedjelje
Foto: RTNK

Odluka OIK

Šavnik: Glasanje opet prekinuto, biće nastavljeno sljedeće nedjelje

Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo biti ponovljeno glasanje i to šesti put, a pravo glasa ima 541 birač. Nepuna dva sata nakon otvaranja biračkih mjesta, glasanje je prekinuto. Nešto kasnije stigla je i odluka OIK da se glasanje prekida.

Opštinska izboran komisija Šavnika donijela je odluku da i u Kruševicama za danas prekine izborni proces zbog neregularnosti na biračkom mjestu.

Glasanje će se na oba biračka mjesta nastaviti naredne nedjelje.

Glasanje na biračkom mjestu broj 1 u zgradi Opštine je prekinuto.

Član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Darka Ćosović precrtala je glasačke listiće.

Na biračkom mjestu je policija u civilu.

Tomislav Jelić član biračkog odbora ispred koalicije "Za budućnost Šavnika" rekao je da glasanje na biračkom mjestu broj 1 neće biti nastavljeno. Tvrdi da lice koje ne živi u Šavniku ne može da glasa. 

"Te porodice nema ovdje. Ovo što se radi je više nego sramno, dovodi nas u nepriliku da se moramo jedni drugima zamjerati... Za danas je glasanje završeno... Pa ćemo ćerati ovo do Nove godine", kazao je Jelić za RTNK.

Do problema je došlo i na biračkom mjestu u Kruševicama.

Glasanje u selu Kruševice nastavljeno je nakon prekida, kazao je predsjednik Biračkog odbora iz sela Kruševice Budimir Vukićević.

On je Vijestima kazao da je jedan član biračkog odbora, Miloš Jauković, pokušao da uništi glasačke lisitiće ali da je u tome spriječen, nakon čega je pozvana policija.

Jauković je, prema riječima Vukićevića, pozvan u policiju, a glasanje je nastavljeno.

"Ako Opštinska izborna komisija donese drugačiju odluku, i usvojimo rješenje, mi ćemo istog trenutka prekinuti glasanje",  rekao je Vukićević.

U Kruševicama, kako saznaje RTNK, situacija je bila na ivici fizičkog sukoba. I na tom biračkom mjestu jedan od članova odbora je uništio dio izbornog materijala.

Nosilac koalicione liste "Za budućnost Šavnika" Gavrilo Cerović kaže da su odlučni da izbore u Šavniku produže dok god se ne ispravi "nepravda u biračkom spisku".

"Kao i prethodnih nedjelja nema promjena, već u 8 časova Nikšićani prvi dođu da glasaju. Prekinuli smo, idemo dalje",  ističe Cerović za TVNK.

Na pitanje "do kad" odgovara:

"Dok god budu dolazili. Otkud njima pravo da mijenjaju izbornu volju građana Šavnika, kad ne žive tu. Mi ovo ne radimo zato što nam odgovara, nego hoćemo da sačuvamo slobodnu volju građana Šavnika", poručio je Cerović

Predsjednik Biračkog odbora u Kruševicama Budimir Vukićević rekao je da je biračko mjesto u tom selu otvoreno na vrijeme.

On je članovima biračkog odbora pojasnio zakonska pravila ističući da očekuje od njih da budu koperativni i da omoguće da se izbori završe, javlja RTNK.

Kako je rekao, neće tolerisati nikakvo ometanje procesa, već da će odmah pozvati policiju i one koji budu pravili bilo kakve neprilike udaljiće sa biračkog mjesta.

Lokalni izbori ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih pet izbornih ciklusa, 23. i 30. oktobra, kao i 6, 13. i 20. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta otvorena su u sedam, a biće zatvorena u 20 sati.

RTNK/Pobjeda/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.