Voda odnijela dio nasipa, nije ugrožena stabilnost i funkcionalnost mosta Tara 2
Foto: Facebook

Voda odnijela dio nasipa, nije ugrožena stabilnost i funkcionalnost mosta Tara 2

Bujične vode u koritu Tare oštetile su i odnijele dio nasipa ispod mosta Tara 2 na auto-putu u dijelu greda dva stuba, saopšteno je Pobjedi iz Monteputa.

Iz ove državne kompanije koja upravlja auto-putem poručili su da sama konstrukcija mosta nije ugrožena i da će da će nasip biti saniran nakon smanjenja nivoa vodotoka.

"Uvidom na licu mjesta od strane nadzornog organa na izgradnji auto-puta Ingerop - Geodata i predstavnika Monteputa konstatovano je da je usljed bujičnih voda u koritu Tare, rijeka oštetila, odnijela dio nasipa ispod mosta Tara 2 u dijelu naglavih greda stubova RS7 i RS8. Ovi stubovi su duboko fundirani, odnosno oslanjaju se na šipove dubine oko 25 metara, tako da sama konstrukcija mosta Tara 2 u nije ugrožena",  kazali su Pobjedi iz Monteputa.

Danas se na društvenim mrežama pojavila fotografija ovog mosta sa oštećenim nasipom oko stubova mosta Tara 2.

Iz Monteputa su najavili da će se ovo riješiti kada se nasip i obaloutvrda ponovo isplaniraju i urede nakon smanjenja nivoa vodotoka.

" Ističemo da nije ugrožena stabilnost objekta niti funkcionalnost. Usljed najavljenih novih većih padavina dodatno će biti pojačan monitoring lokacije", poručeno je iz Monteputa. 

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.