Kordić: Nadamo se dogovoru o Ustavnom sudu
Simonida Kordić, Foto: Skupština Crne Gore

"Opozicija da podrži kandidate"

Kordić: Nadamo se dogovoru o Ustavnom sudu

Predsjednica Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore Simonida Kordić (DF) apelovala je na opoziciju, prevashodno Demokratsku partiju socijalista, da na sjednici krajem mjeseca budu izabrane sudije Ustavnog suda. Kordić je u izjavi za Portal RTCG kazala da su predloženi kandidati izuzetno reputabilne osobe sa značajnim i međunarodnim iskustvom.

"Mi se nadamo dogovoru i ja ovom prilikom pozivam opoziciju prevashodno Demokratsku partiju socijalista da izaberemo sudije Ustavnog suda, sve četvoro, da sud bude komplentan, a ako opoziciji to nije nikako prihvatljivo da izaberu barem jednog sudiju Ustavnog suda", navela je Kordić. 

Ona ističe da do sada nisu čuli nijedan prigovor o bilo kojem o predloženih kandidata. 

"Mi nismo čuli ama baš nijednu riječ prigovora o bilo kojem od predloženih kandidata, to su sve izuzetno reputabilne osobe sa značajnim i međunarodnim iskustvom. Vjerujemo da će opozicija dati svoj doprinos", kazala je Kordić. 

Ona je istakla da će oni glasati za sve četvoro sudija, te da je to potpuno jasno i transparentno. 

"Minimum dobre volje od strane opozicije će dovesti do deblokade Ustavnog suda", zaključila je Kordić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.