Abazović: Naši studenti su vjesnik uspješne budućnosti Crne Gore
Abazović sa studentima, Foto: Vlada Crne Gore

Abazović: Naši studenti su vjesnik uspješne budućnosti Crne Gore

Naši studenti su vjesnik uspješne budućnost Crne Gore. Podstičem ih da budu hrabri, odvažni, samostalni i samosvjesni i zalaganjem konstruišu društvo po svojoj mjeri, poručio je odlazeći premijer Dritan Abazović u toku sastanka sa predstavnicvima Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG).

Predstavnici Studentskog parlamenta, kako je saopšteno, su predočili Abazoviću probleme sa kojima se studenti suočavaju duži niz godina, potencijalnim metodama za njihovo rješavanje, te planovima za unapređenje kako njihovog položaja u toku tako i nakon studija.

Predsjednik Studentskog parlamenta Andrej Vukčević izdvojio je šest gorućih tema za koje računaju na podršku kako Vlade tako i institucija sistema pri realizaciji: problem zapošljavanja u toku i nakon studija, važnost uvođenja rangiranja Univerziteta, izmjene Zakona o visokom obrazovanju, rješavanje pitanja hiperprodukcije diploma, unapređenju Programa stručnog osposobljavanja, kao i rješavanje pitanja infrastrukturnih projekata.

Vukčević je Abazoviću, kako se navodi, predstavio model Studentskog servisa koji studentima omogućava da svojim zalaganjem obezbijede dodatnu zaradu u cilju lakšeg finansiranja cjelokupnih studija i naveo da su sa “ovom idejom već upoznata resorna ministarstva”.

Vukčević je ukazao i na “nužnost i hitnost “izmjena Zakona o visokom obrazovanju, s obzirom na to da, kako je pojasnio, aktuelni model studija tri plus dva nije dobar jer nije usklađen sa tržištem rada.

”Naši studenti su vjesnik uspješne budućnost Crne Gore. Podstičem ih da budu hrabri, odvažni, samostalni i samosvjesni i zalaganjem konstruišu društvo po svojoj mjeri”, naglasio je Abazović.

Abazović se osvrnuo na predloženi model Studentskog servisa i kazao da se “radi o odličnom modelu koji bi u koordinaciji sa Univerzitetom mogao zaživjeti i dati dobre rezultate”.

Iz Vlade dodaju da su Abazović i predstavnici studenata razgovarali i o infrastrukturnim projektima, poput rekonstrukcije i izgradnje novih studentskih domova i odmarališta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.