Ruski ratni brod oštećen u napadu drona na Krim
Ilustracija

Ruski ratni brod oštećen u napadu drona na Krim

Brod ruske Crnomorske flote oštećen je u Sevastopolju tokom napada dronom na poluostrvo Krim kojeg je anektirala Rusija, prema ruskim izvještajima.

Minolovac, poznatiji i kao Ivan Golubez, kao i ostali objekti u zalivu teško su oštećeni, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane u subotu u Moskvi.

Prema navodima ministarstva, napade je izvela Ukrajina pod vođstvom britanskih stručnjaka. Ministarstvo tvrdi da je London odgovoran za napade na gasovode Sjeverni tok 1 i 2 u Baltičkom moru u septembru.

“U 4.20 jutros kijevski režim je izveo teroristički napad na brodove Crnomorske flote”, saopštilo je ministarstvo u subotu.

Ukupno 16 dronova navodno je ispaljeno na Sevastopolj.

Većina od njih je presretena.

Rusija je potom obustavila sporazum o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz ukrajinskih luka kojem su posredovale UN, nakon napada na brodove na Krimu.

Moskva je saopštila da su ukrajinske snage, uz pomoć dronova, napale brodove Crnomorske flote u Sevastopolju, najvećem gradu na Krimu, u ranim satima u subotu.

“Kad se uzme u obzir teroristički napad kijevskog režima uz učestvovanje britanskih stručnjaka na brodove Crnomorske flote i civilna plovila koja su obezbjeđivala sigurnost “koridora za žitarice”, ruska strana obustavlja učešće u sprovođenju sporazuma o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz ukrajinskih luka”, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je ranije reklo da su napadi dronovima uglavnom odvraćeni, s manjom štetom koja je pričinjena ruskom minolovcu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.