Lukašenko: Bjelorusija nema namjeru da ratuje, ne treba nam rat
Aleksandar Lukašenko

Lukašenko: Bjelorusija nema namjeru da ratuje, ne treba nam rat

Bjelorusija ne planira da ide u rat protiv bilo koga i ne treba joj rat, izjavio je predsjednik te zemlje Aleksandar Lukašenko.

“Ne idemo nigdje danas. Nema rata, ne treba nam“, rekao je Lukašenko, a prenosi ruska agencija TASS pozivajući se na bjelorusku agenciju Belta.

Predsjednik Belorusije odbacio je navode da ta zemlja sprovodi “prikrivenu mobilizaciju“ i javnosti poručio da ne treba obraćati pažnju na “tu kuknjavu“.

“Moramo biti smireni. Moramo da radimo svoj posao ako hoćemo da ne bude rata“, kazao je on,

Ranije je Lukašenko kazao da nema potrebe za mobilizacijom u Bjeloursiji. Ministarstvo odbrane te zemlje saopštilo je da može da pokrene rezervu od pola miliona obučenih boraca, ako bude bilo potrebe. Ministarstvo je saopštilo da oko 60 odsto vojske Bjelorusije čine dobrovoljci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.