Abazović čestitao Dan opštine Rožaje
Dritan Abazović

Abazović čestitao Dan opštine Rožaje

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 30. septembra, Dana opštine Rožaje, predsjedniku Rahmanu Husoviću, predsjedniku Opštine Almiru Avdiću, odbornicima gradske skupštine i svim građankama i građanima.

”S obzirom na položaj koji zauzima, a imajući u vidu sva prirodna bogatstva kojima raspolaže, Rožaje je jedno od strateških mjesta na kojima Crna Gora i region treba da grade svoju izvjesniju i prosperitetniju budućnost”, kazao je Abazović.

Poručuje da kapitalni projekti, kao što je turističko-sportski kompleksi pod Hajlom i Ahmicom, tunel prema Peći, regionalna putna infrastruktura, otvaranje novih graničnih prelaza, održiva proizvodnja organske hrane, uz karakteristično, običajno rožajsko gostoprimstvo, tolerantnost, neposrednost i humanost, u Abazoviću budi vjerovanje da vrlo brzo Rožaje mogu dovesti u poziciju grada koji će u potpunosti iskoristiti sve svoje ljudske resurse.

”Minula uspješna zimska i ljetnja turistička sezona, tradicionalna okupljanja dijaspore i iseljenika kojima sam prisustvovao i njihova očigledna spremnost da pokrenu male i srednje biznise i u svom gradu, bude u nama dodatan optimizam”, ističe Abazović.

Crna Gora je kako dodaje u nezaustavljivom procesu ostvarivanja punih prava i pravde za sve njene građane.

”Sjever i Rožaje zaslužuju okretanje novog lista razvoja koji će podrazumijevati odgovorniji pristup i ispravljanje istorijske nepravde prema gradu. Razvijen i bogat sjever, te iznova ostvarena, maksimalna uposlenost vrijednih Rožajki i Rožajaca, mora biti prioritetni imperativ ove i svake buduće Vlade i lokalne samouprave, kako bi istorijsku nepravdu prema tom kraju ispravili što prije”, zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.